ListeÖneri

2021 Yapımı Netflix Film Önerileri

Pandemi döneminde herkesin gözdesi haline gelen Netflix, bu yılın başında bir videoyla 2021 boyunca 70’ten fazla orijinal film yayınlayacağını duyurdu. Durum böyle olunca biz de bu duyurulan 2021 yapımı Netflix orijinal filmleri arasından izlemeye değer olarak gördüklerimizi sizler için 2021 Yapımı Netflix Film Önerileri yazımızda derledik.

2021 Yılında İzlemeniz Gereken Netflix Filmleri

Pieces of Woman

2021 Netflix Film Önerileri

Oyuncular: Vanessa Kirby (Martha), Shia LaBeouf (Sean), Molly Parker (Eve)

Yönetmen: Kornél Mundruczó

Tür: Drama

Süre: 118 dakika

Yayın Tarihi: 7 Ocak 2021

Özet: Martha ve Sean anne-babalığa adım atmak üzere olan Bostonlı bir çifttir. Ancak evde yapmayı planladıkları doğum akla hayale sığmayan bir trajediyle sonuçlanınca hayatları geri dönülemez bir şekilde değişir. Bir yandan Sean’la ve baskıcı annesiyle yaşadığı sorunlarla bir yandan da kederiyle başa çıkmak zorunda olan Martha için bir yıl sürecek zorlu bir süreç başlar.

Üstelik kamuoyunun hedefi hâline gelen ebeyle (Molly Parker) de mahkemede yüzleşmesi gerekmektedir.

Fragmanı izlemek için tıkla.

Filmi izlemek için tıkla.

Malcolm & Marie

MalcolmandMarie Vertical Main RGB TR 2021 Yapımı Netflix Film Önerileri

Oyuncular: Zendaya, John David Washington

Yönetmen: Sam Levinson

Tür: Drama, Romantik

Süre: 96 dakika

Yayın Tarihi: 5 Şubat 2021

Malcolm & Marie filminin en büyük özelliği filmin pandemi döneminde tüm set ekibi ve oyuncuların birlikte karantinaya girerek 15 günde çekmiş olması.

Film aynı zamanda Euphoria ile bu yıl Emmy Ödülü kazanan Zendaya ve dizinin yaratıcısı aynı zamanda da yönetmeni Sam Levinson’ı yeniden bir araya getirme özelliğini taşıyor.

Özet: Bir yönetmen  (Washington) ve kız arkadaşı (Zendaya) bir filmin gala kutlamasından eve döner. Adam, filmin eleştirmenlerin beğenisini ve finansal başarıyı çabucak yakalayacağından emin görünmektedir.  Ancak gecenin devamında ilişkileriyle ilgili gerçekler aniden su yüzüne çıkarak aralarındaki sevginin gücünü sınamaya başlar. 

Fragmanı izlemek için tıkla.

Filmi izlemek için tıkla.

News of the World

2021 Netflix Film Önerileri

Oyuncular: Tom Hanks, Helena Zengel

Yönetmen: Paul Greengrass

Tür: Drama, Kovboy Filmi

Süre: 118 dakika

Yayın Tarihi: 10 Şubat 2021

Özet: ABD İç Savaşı’nın sona ermesinden beş yıl sonra, üç muharebe görmüş gazi Yüzbaşı Jefferson Kyle Kidd (Hanks) başkanlardan ve kraliçelerden haberler, görkemli kan davaları, yıkıcı felaketler ve dünyanın her yerinden sürükleyici maceralar içeren gerçek hikâyeler anlatarak kasaba kasaba gezmektedir.

Teksas’ın düzlüklerinde Johanna (Helena Zengel, Oyunbozan) adlı 10 yaşındaki kızla yolları kesişir. Kiowa yerlileri tarafından altı yıl önce kaçırılan kız onlardan biri gibi yetiştirilmiştir. Hiç tecrübe etmediği bir dünyaya karşı düşmanca tavırlar sergileyen Johanna, her ne kadar istemese de biyolojik teyzesi ve eniştesine geri götürülmektedir. 

Kidd, çocuğu yasalara göre ait olduğu yere bırakmayı kabul eder. Acımasız vahşi doğada yüzlerce kilometre yol kat eden ve kendilerine bir ev arayan ikili, hem insanlardan hem de doğa koşullarından kaynaklanan muazzam zorluklarla karşılaşacaktır.

Fragmanı izlemek için tıkla.

Filmi izlemek için tıkla.

I Care A Lot

2021 Netflix Film Önerileri

Oyuncular: Rosamund Pike, Eiza González, Dianne Wiest, Peter Dinklage

Yönetmen: Doug Emmett

Tür: Kara Komedi

Süre: 118 dakika

Yayın Tarihi: 19 Şubat 2021

Özet: Son derece kendinden emin bir duruşa sahip olan Marla Grayson (Rosamund Pike), onlarca yaşlı vatandaş için profesyonel, mahkeme kararıyla atanmış yasal vasi hizmeti verirken bir yandan şaibeli ancak yasal yollarla bu kişilerin mallarına el koymakta ve onları kurnazca dolandırmaktadır.

Marla ile iş ortağı (aynı zamanda sevgilisi) Fran (Eiza González), sağ mirasçısı veya ailesi olmayan son “ganimetleri” Jennifer Peterson (Dianne Wiest) için tıkır tıkır işleyecek, zalimce ve etkili bir plan yapar.

Ancak hedeflerindeki bu kadının da en az onlar kadar yaman bir sırrı ve sağı solu belli olmayan bir gangsterle (Peter Dinklage) bağlantıları olduğu ortaya çıkınca Marla, yalnızca zalimlerin oynayabileceği bu oyunda elini yükseltmek zorunda kalır.

Fragmanı izlemek için tıkla.

Filmi izlemek için tıkla.

Moxie

2021 Netflix Film Önerileri

Oyuncular: Hadley Robinson, Amy Poehler, Alycia Pascual-Peña

Yönetmen: Amy Poehler

Tür: Komedi, Drama

Süre: 111 dakika

Yayın Tarihi: 3 Mart 2021

Spoilersız film incelememizi okumak için tıkla.

Ülkemizde Dişli Kızlar adıyla yayınlanan romandan uyarlanan Moxie, Parks and Recreation adlı sevilen komedi dizisi Amy Poehler tarafından yönetiliyor.

Özet: Utangaç bir mizacı olan 16 yaşındaki Vivian (Hadley Robinson) şimdiye dek hep dikkat çekmemeyi ve göze batacak davranışlardan kaçınmayı tercih etmiştir. Ancak okula gelen yeni bir öğrenci (Alycia Pascual-Peña) onu lisedeki diğer öğrencilerin giderek artan kontrolsüz davranışlarını incelemeye zorlayınca Vivian artık bu kadar silik olmaktan bıktığını fark eder.

Annesinin (Amy Poehler) asi geçmişinden ilham alan Vivian, lisesindeki ön yargıları ve haksızlıkları ifşa etmek için kimliğini gizleyerek Moxie adlı bir yeraltı dergisi çıkarır ve beklenmedik şekilde bir hareketin fitilini ateşler.

Artık bir devrimin merkezinde olan Vivian; diğer genç kadınlarla, çok farklı kesimlerden ve kulüplerden aynı görüşteki insanlarla yeni arkadaşlıklar kurmaya başlar ve lisenin inişli çıkışlı zamanlarına göğüs germeyi birlikte öğrenirler.

Fragmanı izlemek için tıkla.

Filmi izlemek için tıkla.

Bombay Rose

image 2021 Yapımı Netflix Film Önerileri

Yönetmen: Gitanjali Rao

Tür: Dram, Romantik

Süre: 93 dakika

Yayın Tarihi: 8 Mart 2021

Gerçek olaylardan uyarlanan ve belgesel tarzında çekilen film, beyaz perdede hüküm süren aşkın ve hayatın sizi tehlikeli sokaklarda ezebileceği bir toplumun acımasızlığını inceliyor.

Film, Venedik Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nın açılışında gösterilmek üzere seçilen ilk Hint yapımı animasyon olma özelliği taşıyor.

Ayrıca Toronto Uluslararası Film Festivali ve BFI Londra Film Festivali seçkilerinde de yer alan film, Chicago ve Mumbai Film Festivallerinde ödül kazandı.

Özet: Çocuk evliliğinden kaçıp Bombay sokaklarında yaşamaya başlayan genç bir kulüp dansçısı, militanlık sonucu öksüz kalmış bir oğlanla aşkı bulmak ve ailesini korumak arasında bir seçim yapmalıdır.

Fragmanı izlemek için tıkla.

Filmi izlemek için tıkla.

A Week Away (Hayatımın Kampı)

2021 Netflix Film Önerileri

OyuncularBailee Madison, Kevin Quinn, Sherri Shepherd ve David Koechner.

Yönetmen: Roman White

Tür: Müzikal, Romantik

Süre: 94 dakika

Yayın Tarihi: 26 Mart 2021

High School Musical ve Camp Rock karışımı bir havaya sahip olan film, Netflix’in 2021 takvimindeki 2 müzikal filmden biri olma özelliğini taşıyor.

Özet: Sorunlu genç Will Hawkins kanunla başının belaya girmesinin ardından önemli bir kavşak noktasına gelir. Ya ıslahevine gidecek ya da Hristiyan bir yaz kampına katılacaktır.

Kampa katıldığında başta sudan çıkmış balığa dönen Will, kalbini açarak kampın gediklisi olan bir kıza âşık olur ve aidiyet hissini en son beklediği yerde bulur.

Fragmanı izlemek için tıkla.

Stowaway

2021 Yapımı Netflix Film Önerileri

Oyuncular: Anna Kendrick, Toni Collette, Daniel Dae Kim, ve Shamier Anderson.

Yönetmen: Joe Penna

Tür: Bilimkurgu

Yayın Tarihi: 22 Nisan 2021

Özet: Mars’a gitmek için çıkılan bir görevde, istenmeyen kaçak bir yolcu (Anderson) yanlışlıkla uzay mekiğinin yaşam desteği sitemlerinde ciddi bir hasara neden olur. Kaynakların giderek tükenmesiyle ve bunun yaratabileceği feci sonuçlarla karşı karşıya kalan bir tıbbi araştırma görevlisi (Kendrick), hem komutanı (Collette) hem de mekiğin biyologu (Kim) tarafından ortaya konan klinik mantığa itiraz eden tek muhalif kişi olur.

Filmi izlemek için tıkla.

Things Heard and Seen

THAS 20191021 01097r scaled 2021 Yapımı Netflix Film Önerileri

Oyuncular: Amanda Seyfried, James Northon ve Natalia Dyer.

Yönetmen: Shari Springer Berman ve Robert Pulcin

Tür: Gerilim

Elizabeth Brundage’ın kaleme aldığı All Things Cease to Appear adlı gerilimin romanından uyarlanan film en son yine bir Netflix filmi olan Mank’te izleme şansı yakaladığımız Amanda Seyfried’ın yanı sıra James Northon ve Natalia Dyer gibi isimlere kadrosunda yer veriyor.

Özet:  Manhattan’da yaşayan bir çift, küçük bir köy olan Hudson Vadisi’ne taşınma kararı alır. Zamanda evliliklerinin içerisinde, tıpkı bulundukları yer gibi gizli bir karanlık olduğunu keşfedeceklerdir.

Filmi izlemek için tıkla.

The Mitchells vs. The Machines

2021 Netflix Film Önerileri

Yönetmen: Michael Rianda

Tür: Animasyon, Komedi, Bilim Kurgu

Yayın Tarihi: 30 Nisan 2021

Özet: Yaratıcı ve dışlanmış bir karakter olan Katie Mitchell, hayallerini süsleyen film okuluna kabul edilir.

Doğa aşığı babası son bir kez ailece vakit geçirecekleri bir araba yolculuğuna çıkarak Katie’yi okula hep birlikte götürmelerine karar verince, Katie’nin planları altüst olur.

Fragmanı izlemek için tıkla.

The Woman in the Window (Penceredeki Kadın)

2021 Netflix Film Önerileri

Oyuncular: Amy Adams,  Gary Oldman, Anthony Mackie, Fred Hechinger, Wyatt Russell, Brian Tyree Henry, Tracy Letts, Jennifer Jason Leigh ve Julianne Moore.

Yönetmen: Joe Wright

Tür: Gerilim

Süre: 100 dakika

Yayın Tarihi: 14 Mayıs 2021

The Woman in the Window aslında 2019 yılında vizyona girmesi planlanan bir Fox filmi. Fakat önce Fox-Disney satın alması sonra da pandemi nedeniyle defalarca ertelenmek zorunda kalması nedeniyle film, en sonunda Disney tarafından Netflixe satıldı.

Filmin senaryosu ise aynı isimli çok satan romana dayanıyor.

Özet: New York’ta tek başına yaşayan ve agorafobisi* olan bir kadın yeni komşularını gözetlemeye başlar ve dehşet verici bir şiddet olayına tanık olur.

*agorafobi: evden dışarı çıkma fobisi

Fragmanı izlemek için tıkla.

Army of the Dead (Ölüler Ordusu)

2021 Netflix Film Önerileri

Oyuncular: Dave Bautista, Omari Hardwick, Tig Notaro, Samanta Win, Colin Jones, Matthias Schweighifer, Raol Castillo, Ana De La Reguera

Yönetmen: Zack Snyder

Tür: Aksiyon

Yayın Tarihi: 21 Mayıs 2021

Son dönemde özellikle Zack Snyder’s Justice League nedeniye isminden çokça bahseden yönetmen Zack Snyder’ın Netflix için yarattığı birleşik film evreninin ilk filmi olan Army of the Dead‘in başrolünde ise Dave Bautista yer alıyor.


Özet: Las Vegas’ta bir zombi salgınının başlamasının ardından bir grup paralı asker, eşi benzeri görülmemiş büyüklükte bir soygun gerçekleştirmek için büyük bir risk alarak karantina bölgesine girer.

Fragmanı izlemek için tıklayın.

Don’t Look Up

2021 Netflix Film Önerileri

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Rob Morgan, Timothée Chalamet, Jonah Hill. Cate Blanchett, Merly Streep, Matthew Perry, Ariana Grande

Yönetmen: Adam McKay

Tür: Komedi

Don’t Look Up, Hollywood yıldızları ile bezeli kadrosuyla büyük ilgi uyandıran Netflix projelerinden biri.

Film aynı zamanda Jeniffer Lawrence’ın 2018’den bu yana kariyerine verdiği arayı bitirdiği film olma özelliğini de taşıyor.

Özet: Dünya’yı yok edecek bir kuyruklu yıldızın yaklaşmakta olduğu konusunda insanlığı uyarmak için büyük bir medya turuna çıkmak zorunda kalan iki alt düzey astronomun öyküsünü anlatıyor.

Blonde

Jordan Ruimy on Twitter: "Ana de Armas looking like a carbon copy of  Marilyn Monroe in Andrew Dominik's upcoming BLONDE, a biopic of the late  great actress… https://t.co/jNeU4IvnLh"

Oyuncular: Ana de Armas

Yönetmen: Andrew Dominik

Tür: Dram

Film, 2000 yılında Joyce Carol Oates tarafından kaleme alınan aynı adlı roman uyarlanacak.

2001 yılında CBS tarafından yine aynı isimle bir televizyon filmine de uyarlanan Blonde romanı yazarı tarafından biyografik değil, kurgu bir eser olarak nitelendiriliyor.

Konu: Film, Marilyn Monroe’nun 50’ler ve 60’larda kurgu portresini modern ünlü kültürü açısından inceliyor.

Wish Dragon

2021 Yapımı Netflix Film Önerileri

Yönetmen: Chris Appelhans

Tür: Animasyon, Komedi

Sony Pictures Animation imzalı Wish Dragon, işçi sınıfından gelen, büyük hayalleri ve kısıtlı imkânları olan üniversite öğrencisi Din ile insanların dileklerini yerine getirebilen alaycı ve güçlü ejderha Long’un çıktıkları olağanüstü macerayı konu alıyor.

Özet: Kahramanlarımız, Din’in izini kaybettiği çocukluk arkadaşı Lina’yı bulmak için günümüz Şanghayı’nın altını üstüne getirdikleri bu yolculukta hayata dair en büyük sorulardan bazılarını cevaplamak zorunda kalır. Çünkü canınız ne isterse dileyebileceğiniz zaman, gerçekten önemli olanın ne olduğuna karar vermeniz gerekir.

Fragmanı izlemek için tıkla.

Red Notice

2021 Netflix Film Önerileri

Oyuncular: Dwayne Johnson, Gal Gadot, Ryan Reynolds.

Yönetmen: Rawson Marshall Thunber

Tür: Aksiyon

Red Notice, Hollywoodun popüler 3 ismini Netflix çatısı altında birleştirmesinin yanı sıra platformun bugüne kadar yapılmış en yüksek bütçeli filmi olmasıyla da öne çıkıyor.

Özet: Red Notice, İnterpol’ün dünyanın en çok aranan suçlusunun yakalanması için verdiği global bir alarmdır.

Birbirine rakip iki suçlu ve FBI’ın en başarılı profil belirleyicisi bir soygun nedeniyle bir araya geldiğinde devamında ne olacağını bilen kimse yoktur.

tick, tick…Boom!

2021 Netflix Film Önerileri

Oyuncular: Andrew Garfield, Vanessa Hudgens

Yönetmen: Lin-Manuel Miranda

Tür: Müzikal

1990 yılında geçen tick, tick…BOOM!, New York’ta yaşayan hevesli müzikal bestecisi Jon’un hikâyesini anlatıyor.

Bir müzikal uyarlaması olan Tick, Tick… Boom’un yönetmenliğini, aynı adlı Broodway müzikalinin başrolünü üstlenen Lin-Manuel Miranda üstleniyor. Film, pek çok başarılı müzikale imza atan Miranda’nın ilk yönetmenlik deneyimi olma özelliği taşıyor.

Senaryosu ise Jonathan Larson’ın aynı adlı yarı otobiyografik müzikaline dayanıyor.

Özet: Jon, garsonluk yaparken bir yandan da sıradaki muhteşem Amerikan müzikali olmasını ve bu sayede nihayet büyük çıkışını yapmasını sağlamasını umduğu Superbia‘yı yazmaktadır.

Jon’un kariyeriyle ilgili tutkuları için kendi hayatını askıya almaktan bıkmış olan kız arkadaşının baskısı altındadır. Bu sırada en yakın dostu ve ev arkadaşı Michael, Madison Avenue’daki yüksek maaşlı bir reklamcılık işi için yaratıcı hayallerinden vazgeçmiştir. Michael, evden taşınmak üzeredir. Jon, 30. doğum günü yaklaşırken kaygı ve endişe doludur. Acaba hayalleri, ödediği bunca bedele değecek midir?

The Letter From Your Lover (Sevgilimden Son Mektup)

LLFYL 06946 1 scaled 2021 Yapımı Netflix Film Önerileri

Oyuncular: Felicity Jones, Shailene Woodley, Callum Turner, Nabhaan Rizwan ve Joe Alwyn.

Yönetmen: Augustine Frizzell

Tür: Romantik, Drama

Film, beyaz perdeye uyarlanan Me Before You romanının da kaleme alan çok satan yazar Jojo Moyes’un aynı adlı eserinden uyarlanmış.

Özet: Jennifer Stirling zengin kocasının servetiyle lüks bir hayat yaşamaktadır. İstediği her şeye sahip olduğunu zannetse de bir gün ondan her şeyi arkasında bırakıp kendisiyle gelmesini isteyen bir adama âşık olur. Hayatında ilk defa tutkuyu hisseden Jennifer’ın önünde iki seçenek vardır: Ailesine ihanet etmek ya da aşkının peşinden gitmek…

Gazetecilik kariyerinde zirveye yükselmek isteyen Ellie Haworth ünlü ve karizmatik bir yazarla ilişki yaşamaktadır. Aslında çok mutlu olması gerekirken sevdiği adamın başka bir kadına ait olması Ellie’nin hayatını ve tercihlerini gözden geçirmesine yol açar. Bundan böyle ya eksik bir sevgiye razı gelecek ya da kendini korkusuzca gerçek aşkın kollarına bırakacaktır…

Bir gün Ellie, gazete binasının tozlu arşivinde 1960’lardan kalma aşk mektuplarına rastladığında iki kadının hayatı beklenmedik bir biçimde kesişir. Acı bir aşk hikâyesinin eksik parçaları bir araya gelirken Jennifer ve Ellie’nin hayatı geçmiş, gelecek ve günümüzle tekrar şekillenir.

Back to the Outback

FLI2 Fin v001 Combo 20210108 scaled 2021 Yapımı Netflix Film Önerileri

Yönetmen: Clare Knigh

Tür: Animasyon

Özet: Avustralya’nın en ölümcül canlılarından oluşan sıra dışı bir grup, insanların onlara sanki birer canavarmış gibi baktığı sürüngen evinde kapalı tutulmaktan bıkar ve hayvanat bahçesinden kaçmak için cüretkâr bir plan yapar.

Amaçları pulları ve dişleri nedeniyle yargılanmadan uyum içinde yaşayacakları Outback kırsalına gitmektir. Kendine güvenen kertenkele Zoe, aşk acısı çeken örümcek Frank ve hassas akrep Nigel’dan oluşan grubun lideri, altın gibi bir kalbe sahip zehirli yılan Maddie’dir.

Baş düşmanları olan sevimli ancak kötü kalpli koala beklenmedik bir şekilde onlarla birlikte kaçtığında Maddie ve ekibi onu da yanlarına almak zorunda kalır.

Nightbooks

2021 Yapımı Netflix Orijinal Film Önerileri

Oyuncular: Krysten Ritter, Winslow Fegley ve Lidya Jewett.

Yönetmen: David Yarovesky 

Tür: Aile Filmi, Fantastik, Korku

Aynı adlı fantastik/korku türündeki çocuk romanından uyarlanan filmde Jesica Jones dizisinin başrolü Krysten Ritter yer alıyor.

Özet: Korku hikayelerine bayılan bir çocuk, genç bir cadı tarafından, onun New York’taki modern bir apartman dairesine hapsedilir.

Burada kendisi gibi esir tutulan Yasmin ile tanışır ve hayatta kalmak için her gece yeni bir korku hikayesi anlatması gerektiğini öğrenir.


Netflix, 2021’de pek çok orijinal filme imza atarken sizin 2021 Yapımı Netflix Orijinal Film Önerileri yazımızdaki filmler arasında en merak ettiğiniz film hangisi? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bizi twitter hesabımızdan takip ederek en güncel dizi ve film haberlerinş anında öğrenebiilir, Spotify, Apple Music ve Youtube üzerinden podcast serimizi keşfedebilrisiniz

2021 Yapımı Netflix Orijinal Film Önerileri yazımı sevdiyseniz diğer yazılarıma göz atmak için tıklayın. Daha fazla film ve dizi önerisi için tıklayın.

Düşüncelerini bizimle paylaş! ✍️

Başa dön tuşu