AnimeListe

Netflix Anime Önerileri 2020

Daha önceleri birçok anime listesiyle karşınıza çıkan ben, bu sefer güncellenen Netflix anime kütüphanesi için yaptığım yeni Netflix Anime Önerileri listesiyle yeniden huzurlarınıza çıkıyorum. Önceki listeyi okumadıysanız buradan bakabilirsiniz, şimdiden iyi seyirler.

Yeni Netflix Animeleri

BNA (Brand New Animal)

MyAnimeList: 7.61

Tür: Aksiyon, Fantezi

Yine Netflixten izleyebileceğiniz Little Witch Academia ve Evangelion filmlerinin yönetmeninden gelen devrimsel bir iş. Hayvanların bilinçli ve insansı olduğu bir evrende geçen BNA, bir gün hayvana dönüşen bir genç kızın toplumsal baskı ve korkularından kaçma öyküsünü anlatıyor. Zootopia’nın yıllar önce yapmaya çalıştığı fakat yapamadığı insan ve hayvan ilişkisi içerisinde toplumsal rolleri çok iyi oturtan bir eser. 12 bölümlük süresiyle anlatmak istediği öyküyü de uzatmaması cabası.

Ufak bir not: Devrimsel yönetmenimizin sıradaki işi ise bütün oyunseverlerin merakla beklediği Cyberpunk Edgerunners.

https://youtu.be/mcHQKAGBsDU
Netflix Anime Önerileri 2020

Dorohedoro

MyAnimeList: 8.16

Tür: Aksiyon, Fantezi, Komedi

Kötücül büyücülerin antreman için insanları kullanlığı “Delik” adındaki evrende geçen hikayede baş karakterimiz kertenkele başlı ve hafızasını kaybetmiş Caiman isimli bir adam. Zulüm görmüş insanlardan biri olan Caiman, kafasını çalan adamı bulmak adına deliğin altını üstüne getirmesini izlediğimiz anime müzikleri ve atmosferiyle önplana çıkıyor. Türlü türlü saçma olayların gerçekleştiği bu kanlı ve absürt animeyi kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. CG çizimleriyle gözünüzü başlarda korkutsa da akıcılığı ile harika bir deneyim sunuyor.

Netflix Anime Önerileri 2020

Gantz: O

MyAnimeList: 7.5

Tür: Bilim Kurgu, Korku, Aksiyon

Gantz adı verilen siyah bir kürenin belirli insanları ölümden döndürüp onların uzaylılarla savaşmasını anlatan bu anime filmi aslında hikayenin tamamını anlatmıyor. Hikayenin Osaka savaşını işleyen anime, serinin varoluş sancıları çeken ana karakterinin olmadığı saf aksiyon ve kanın bol olduğu hikaye örgüsünü işliyor. Her ne kadar serinin bütünlüğünü sağlamasa da kendi içinde başlayıp biten bir öyküye sahip ama bu animeyi öyküsü için izlemenizi önermiyorum, bu animeyi aksiyonu ve görselliği için izlemelisiniz.

Netflix Anime Önerileri 2020

A Whisker Away

MyAnimeList: 7.53

Tür: Dram, Romantik-Komedi

Ailesinin dağıldığı gece bir kediyle anlaşma yaparak kediye dönüşen Miyo ve geçim sıkıntısı yüzünden sevdiği işi yapamayacak olan Hinode’nin aşk öyküsünü gayet beğendiğimi söylemeliyim. Gençlerin kendileriyle olay iç buhranları ve hesaplaşmalarını harika bir dille anlatan animenin incelemesini ise buradan okuyabilirsiniz.

Netflix Anime Önerileri 2020

Ghibli Filmleri

Geçtiğimiz aylarda Netflix harika bir işe imza atıp Ghibli filmlerini arşivine katmıştı. Birçok konuda harika hikayeler anlatan bu filmleri kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Bunun için ufak bir öneri listesi yapacak olursam benim ilk beşim şöyle; Prenses Mononoke, Komşum Totoro, Ruhların Kaçışı, Prenses Kaguya Masalı ve Yürüyen Şato.

Netflix Anime Önerileri 2020

Kabaneri of the Iron Fortress: The Battle of Unato

MyAnimeList: 7.77

Tür: Fantezi, Korku

TV animesinin devamı niteliği taşıyan Battle of Unato, Kabane adı verilen zombilerin antik Japonyayı işgal etmesini ve saldırıdan kurtulanların bir tren ile dünyayı dolaşmasını anlatıyor. Tek başına izlenebilecek hikayesi, steampunk atmosferi ve harika planlanmış aksiyon sahneleriyle sizlere harika vakitler sunacağına eminim.

Netflix Anime Önerileri 2020

Beastars

MyAnimeList: 8.22

Tür: Hayattan Kesit, Psikolojik Drama

İnsan özelliklerine sahip hayvanların egemen sürdüğü bir toplumunda liseli hayvanların kendi benliklerini keşfettiği harika bir anime. Koyun bir öğrencinin yırtıcı diğer öğrenciler tarafından katledilmesi ardından kurt olan Legoshi’nin temel içgüdelerine hakim olma çabası ve tavşan Haruya karşı duyduğu aşk ve şehvetin harika benzetmelerle anlatıldığı bu anime açıkçası herkese göre değil. Shakespeare vari bir anlatımı hikayeye yedirmesi bazı insanları izlerken yorabilir.

Netflix Anime Önerileri 2020

Food Wars! Shokugeki no Soma

MyAnimeList: 8.39

Tür: Komedi

Çocukluğundan beri babasının restoranında yardımcılık yapan Souma, 15 yaşına geldiğinde becerilerini geliştirmek için Totsuki Mutfak Akademisine girer ve buradaki abartılı yemek mücadelelerine katılır. Eğer başarısız olursa bütün hayallerine veda etmesi gerekecektir. Yemeklerin harika göründüğü ve tatlarının seyirciye geçmesi için yiyenlerin saçma bir şekilde soyunup orgazm olduğu bu abartılı yemek animesi türünün en iyi örneklerinden.

Netflix Anime Önerileri 2020

Puella Magi Madoka Magica

MyAnimeList: 8.4

Tür: Psikolojik Drama, Gerilim

Sailor Moon ile ortaya çıkan halk arasında büyülü kız animesi dediğimiz türün out of genre diyebileceğimiz tek işi. Şirinlikle, dostlukla ve yardımlaşmayla geçecek bir hikaye beklerken Puella izleyicilerine sert bir tokat vurup onları gerçek dünyaya geri sokuyor. Kesinlikle bakmanız gereken bir anime.

Netflix Anime Önerileri 2020

Carole & Tuesday

MyAnimeList: 8

Tür: Müzikal, Drama

Listenin belki de Netflix’in en iyi işini en sona bıraktım. Cowboy Bebop, Ergo Proxy ( bu da var netflixte) ve Samurai Champloo ile kendini defalarca kanıtlamış olan Shinichiro Watanabe’nin müzik dünyası için yazdığı bir aşk mektubu. Hayalleri için evden kaçan Tuesday ve geçinebilmek için her işi yapan Carole’ın dünyanın yalnızlığından kaçabilmek için beraber müzik yapmasını gördüğümüz anime muazzam bir albüme ve inanılmaz derecede iyi bir hikayeye sahip. Henüz izlemediyseniz kesin izleyin eğer izlediyseniz bir daha izleyin.

Netflix Anime Önerileri 2020

Diğer listelere göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Düşüncelerini bizimle paylaş! ✍️

Başa dön tuşu