FilmListe

2019 Yılında Merakla Beklediğimiz 10 Korku Filmi

Us

Çıkış tarihi: 15 Mart

Yönetmen:  Jordan Peele

Oyuncular: Winston Duke, Lupita Nyong’o

2017’de Get Out filmi ile en iyi özgün senaryo ödülü ve en iyi film adaylığı ile adından söz ettiren Jordan Peele’in sıradaki filmi Us bizleri gerçekten de heyecanlandırıyor. Bir ailenin ikizleri tarafından takip edildiği ve saldırıya uğradığını gördüğümüz fragmanda, Jordan Peele’in bizleri yeniden ilginç bir film ile buluşturacağına inanıyoruz.

Pet Sematary

Çıkış tarihi: 5 Nisan

Yönetmen: Kevin Kölsch ve Dennis Widmyer

Oyuncular: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow

Stephen King’in en korkunç romanlarından biri olan Pet Sematary, 1989 yılındaki uyarlamasının ardından bu yıl yeni bir adaptasyonu ile tekrar karşımıza çıkacak. Hikayede Creed ailesinin arka bahçelerindeki korkunç sırra tanık olmalarına eşlik ediyoruz.

The Curse of La Llorona

Çıkış tarihi: 19 Nisan

Yönetmen: Michael Chaves

Oyuncular: Patricia Velásequez, Raymond Cruz, Marisol Ramirez,
Linda Cardellini

Latin Amerika’nın korku efsanelerinden biri olan la llorona bizleri bu yıl beyaz perdede karşılayacak. Halk arasında anlatılanlara göre evli ve çocukları olan bir kadının sevdiği başka bir adamla olabilmek için çocuklarını öldürür. Sevdiği adam bunu öğrendikten sonra kadını reddeder ve kadın intihar eder. İntiharından sonra arafta sıkışır ve geceleri yalnız dolaşan çocukları öldürdüğü rivayet edilir.

Brightburn

Çıkış tarihi: 24 Mayıs

Yönetmen: David Yarovesky

Oyuncular: Elizabeth Banks, David Denman, Meredith Hagner, Jackson A. Dunn, Matt Jones

Yapıcılığını James Gunn’ın üstlendiği Brightburn bizlere kötü bir Superman’in nasıl olabileceğini gösterebilecek, ilginç ve umutlarımızın yüksek olduğu bir yapım.

Grudge

Çıkış tarihi: 21 Haziran

Yönetmen: Nicolas Pesce

Oyuncular: Betty Gilpin, Andrea Risebourough, Jacki Weaver, John Cho, William Sadler, Lin Shaye, Demian Bichir, Frankie Faison

Yaratıcısı Takashi Shimizu ve Japon korku klasiklerinden birisi olan Grudge, lanetli bir evde intikamcı bir hayaletin anlatıldığı bir yapım. Bu yıl bizleri Amerikan yeniden yapımı ile beyaz perdede tekrar karşılayacak.

https://www.youtube.com/watch?v=vRY2ZdDUC7g

Annabelle 3

Çıkış tarihi: 3 Temmuz

Yönetmen: Gary Dauberman

Oyuncular: McKenna Grace, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Madison Iseman

The Conjuring evrenin yeni filmi ve kendisi serisinin devamı olan Annabelle 3, James Wan’ın Comic Con 2018’de yaptığı tanıtıma göre; müzede Annabelle ile bir gece şeklinde geçecek bir hikayenin işleneceğini öğrendik. Filmin henüz bir fragmanı bulunmuyor.

11 2019 Yılında Merakla Beklediğimiz 10 Korku Filmi

Scary Stories to Tell in the Dark

Çıkış tarihi: 9 Ağustos

Yönetmen: André Øvredal

Oyuncular: Michael Garza, Austin Abrams, Gabriel Rush, Austin Zajur and Natalie Ganzhorn

Yapımcısı çok sevdiğimiz isimlerden birisi olan Guillermo Del Toro ve Alvin Schwartz’ın çok satan kitap serisinden uyarlanan film bu yıl sabırsızlıkla beklediğimiz yapımlardan birisi. Hikayede bir grup gencin kasabadaki sıralı ve ilginç bir şekilde işlenen cinayetleri çözmeye çalışmalarına ortak oluyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=31JMscpsC44

It: Chapter Two

Çıkış Tarihi: 6 Eylül

Yönetmen: Andy Muschietti

Oyuncular: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Skarsgard, Bill Hader, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Jay Ryan, Xavier Dolan, Jack Dylan Grazer, Jaeden Lieberher, James Ransone, Jeremy Ray Taylor

İlk filmin başarısından sonra oyuncu kadrosunu yıldız isimlerle dolduran yapım, bizleri ilk filmdeki olaylardan 27 yıl sonrasına götürüyor. İlk filmin sonunda kurulan Yıkıklar Kulübü’nün büyüyüp kasabadan ayrılıyorlar. Bunun üzerine geri dönen IT cinayetlere kaldığı yerden devam eder. Bunu duyan grubumuz tekrar toplanıp bu işe kalıcı bir son vermek için Derry kasabasına geri döner.

indir 2019 Yılında Merakla Beklediğimiz 10 Korku Filmi

Doctor Sleep

Çıkış tarihi: 8 kasım

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Bruce Greenwood

The Shining filminin devamı olacak yapımda, ilk filmde gördüğümüz Danny’i yetişkin olarak izleyeceğiz. Son dönemlerin başarılı korku filmi yönetmelerinden birisi olan ve The Haunting of Hill House ile popülerlik kazanan yönetmen Mike Flanagan ve korku romanlarının efsanesi Stephen King’i bir arada göreceğimiz için oldukça heyecanlıyız.

stephen kings the shining sequel doctor sleep will be faithful to the novel social 2019 Yılında Merakla Beklediğimiz 10 Korku Filmi

In the Tall Grass

Çıkış tarihi: 2019 sonu

Yönetmen: Vincenzo Natali

Oyuncular: Patrick Wilson, Laysla De Oliveira and Harrison Gilbertson

Bir Netflix yapımı olan film, Stephen King ve Joe Hill’in romanından uyarlanacak. Hikayede araçla Kansas kırsalında yolculuk etmekte olan iki kardeşin bir tarladan gelen sesleri duyması üzerine, aracı durdurup seslerin nereden geldiğini araştırırlar ve kendilerini uzun otların olduğu bir tarlanın içinde kaybolmuş halde bulmaları sonucu başlarına gelen korkutucu olayları anlatan bir romandan uyarlama.

In the Tall Grass 2019 Yılında Merakla Beklediğimiz 10 Korku Filmi

Düşüncelerini bizimle paylaş! ✍️

Başa dön tuşu