DiziListeÖneri

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler

Bir 10 yıllık devri kapatıp yenisine girdiğimiz şu dönemde, geçtiğimiz 10 yıllık devrin izlenmesi gereken 10 dizisini listelemiştik. 2020 yılına girdiğimize göre bu yıl bizi hangi diziler bekliyor ve hangilerini izlemelisiniz onları bir araya toplayarak, önerilerimi sizlerle paylaşmak istedim. Hadi o zaman 2020 yılında izlemeniz gereken diziler neymiş bir bakalım.

2021 Versiyonu Yayında

https://www.popgek.com/liste/2021-yilinda-izlemeniz-gereken-diziler.html

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Yabancı Diziler


Deadwater Fell (10 Ocak)

Mini Dizi – 4 Bölüm – Channel 4

David Tennant’ın başrolünü üstlendiği suç ve drama dizisi Deadwater Fell’in konusu şu şekilde: Küçük bir İskoç kasabasında yaşayan Tom, karısı ve 3 kızı birlikte mutlu ve mükemmel bir aile gibi gözüküyordur. Tom’un ilk okul öğretmeni olan karısı Kate’in en yakın arkadaşı aynı zamanda iş arkadaşı olan Jess’tir. Kasabaya 6 yıl önce taşınan Jess, yerel polis çavuşu Steve ile evlidir. Bir gün yarattıkları bu mutluluk illüzyonu evlerinden yükselen alev ve dumanlarla dağılan ailenin yangından kurtulan tek üyesi Tom olur. Fakat Kate ve çocukların yangından dolayı hayatlarını kaybetmedikleri ortaya çıkar. Tüm şüpheler Tom’un üzerine toplanırken, Jess bu korkunç cinayetin arkasındaki gizemi ne pahasına olursa olsun çözmeye kararlıdır.

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / Deadwater Fell / 2020 Yabancı Dizi Önerileri

The Young Pope yeni adıyla The New Pope (11 Ocak)

2. Sezon – 10 Bölüm – HBO

Türkiye’de yayınlandığı platform: BluTV

İlk sezonunu bir hayli beğendiğim The Young Pope, ikinci sezonu için yeni bir isimle dönüyor. Tüm dünyada rekor bir izleyici kitlesine sahip olan ve bunun yanı sıra Katolik dünyasında çıkan büyük tartışmaları da beraberinde getiren 2016 yılının televizyon olayı The Young Pope; dinde devrime inanan, 47 yaşında yetim bir Amerikalı’nın yeni Papa seçilmesini anlatıyor. The New Pope olarak adlandırılan ikinci sezon ise 11 Ocak’ta geliyor. Türkiye’deki yayın hakları BluTV‘de olan diziyi 11 Ocak’ta platform üzerinden izleyebilirsiniz.

The New Pope / 2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / 2020 Yabancı Dizi Önerileri

The Outsiders (12 Ocak)

1. Sezon – 10 Bölüm – HBO

Türkiye’de yayınlandığı platform: Digiturk / beIN CONNECT / Digiturk Play

Stephen King’in aynı adlı çok satan kitabından uyarlanan The Outsiders, Detektif Ralph Anderson’ın 11 yaşındaki bir çocuğun parçalanmış bedenini ormanda bulmasını ve bunun arkasındaki gizemi araştırmasını konu alıyor.

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / The Outsiders 1. Sezon / 2020 Yabancı Dizi Önerileri / beinconnect

Sex Education (17 Ocak)

2. Sezon – 8 Bölüm – Netflix

Türkiye’de yayınlandığı platform: Netflix

Geçtiğimiz yıl ilk sezonu yayınlanan ve izleyici tarafından sevilen Sex Education ikinci sezonuyla dönüyor. Öz güvensiz Otis adlı karakterin terapist annesi sayesinde cinsel tavsiyeler hakkında her şeyi bilmesi ve bunu bir iş haline getirmesini konu alan dizi, 17 Ocak’ta Netflix üzerinde yayınlanacak.

İzledikten sonra yazarın düşüncesi: Bu sezon ayakları daha çok yere basan güzel ve keyifli bir sezondu.

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / Sex Education 2. Sezon / 2020 Yabancı Dizi Önerileri

Chilling Adventures of Sabrina (24 Ocak)

3. Kısım – 8 Bölüm – Netflix

Türkiye’de yayınlandığı platform: Netflix

İlk yayınlandığı andan itibaren severek takip ettiğim Chilling Adventures of Sabrina, üçüncü kısmıyla 24 Ocak’ta dönüyor. Yarı fani yarı cadı Sabrina’nın maceralarını izlediğimiz dizide en son şeytanı hapsetmek için Sabrina’nın sevgilisi Nicholas’ın bedenini kullanıp onu cehenneme yolladılar. 3. kısımda Nicholas’ı cehennemden kurtarmaya gidecek Sabrina’nın maceralarını kaçırmayın derim.

İzledikten sonra yazarın düşüncesi: İlk sezon kadar beğenmesem de güzel bir sezon geçirdiğini söyleyebilirim.

Chilling Adventures of Sabrina 3. Kısım / 2020 Yabancı Dizi Önerileri

Kidding (9 Şubat)

2. Sezon – 10 Bölüm – Showtime

Türkiye’de yayınlandığı platform: Digitürk / beIN CONNECT / Digiturk Play

Jim Carrey‘nin başrolünü üstlendiği komedi ve dram dizisi Kidding ikinci sezonuyla dönüyor. İlk sezonunu bir hayli beğendiğim ve ikinci sezonunu iple çektiğim dizi, Mr. Pickles adındaki televizyon karakterine hayat veren Jeff’in ailesinde ortaya çıkan sorunlar yüzünden hiç beklemediği bir dünyayla karşılaşmasını anlatıyor. Dizi, ikinci sezonun ilk iki bölümüyle 9 Şubat’ta dönüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=ywdShPl5HEw
2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / Kidding 2. Sezon Yayın Tarihi / 2020 Yabancı Dizi Önerileri

Star Wars: The Clone Wars (17 Şubat)

7. Sezon – 12 Bölüm – Disney+

2008 yılında yayınlanmaya başlayan ve 2014 yılında iptal edilen animasyon serisinin devamı, Disney+‘ın açılmasıyla geliyor. Son sezonuyla izleyicilere veda etmeye hazırlanan dizi, Star Wars hayranları için güzel bir tercih olacaktır.

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / Star Wars: The Clone Wars 7. Sezon Yayın Tarihi

Hunters (21 Şubat)

1. Sezon – 10 Bölüm – Amazon Prime Video

Türkiye’de yayınlandığı platform: Amazon Prime Video

Get Out ve Us gibi filmleriyle adını daha fazla duymaya başladığımız Jordan Peele‘nin elinden çıkan Hunters, 1977’de New York’ta haklı bir intikamın peşinde olan Nazi avcısı bir ayaktakımının hikâyesini anlatıyor.

İzledikten sonra yazarın düşüncesi: Bölümler beklediğimden çok çok daha uzundu. Bunun üstüne hikayesi beni içine çekemediği için 3. bölümden sonra bıraktım. Her ne kadar bitirememiş olsam da etrafımda diziyi bitirenler ve bir hayli beğenenler var.

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / Hunters 1. Sezon / 2020 Dizi Önerileri

I Am Not Okay With This (26 Şubat)

1. Sezon – 8 Bölüm – Netflix

Türkiye’de yayınlandığı platform: Netflix

Stranger Things’in yapımcıları ve The End of the F***ing World’ün yönetmeni tarafından hazırlanan yeni Netflix dizisi I Am Not Okay With This, Charles Forsman’ın aynı adlı çizgi romanının uyarlaması. Tarz olarak The End of the F***ing World‘ü andıran diziyi büyük bir merakla bekliyorum.

İzledikten sonra yazarın düşüncesi: Yönetmenin aynı olmasından dolayı bir hayli The End of The F***ing World tadı aldığım dizi, kısa süresiyle bir oturuşta bitse de TEOFW kadar iyi bir iş olmayı başaramıyor.

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / I Am Not Okay With This 1. Sezon / 2020 Dizi Önerileri

Devs (5 Mart)

Mini Dizi – 8 Bölüm – FX

Türkiye’de yayınlanacağı platform: Büyük ihtimalle FX

Ex Machina ve Annihilation (Yok Oluş) filmleriyle adından çokça söz ettiren Alex Garland, yine bilim kurgu türünde olan bir işle karşımıza çıkıyor. Bizzat her bölümü Alex Garland tarafından yazılan ve yönetilen Devs, Lily Chan (Sonoya Mizuno) adındaki bir bilgisayar mühendisinin, erkek arkadaşının kaybolmasıyla ilgili olduğunu düşündüğü şirketinin gizli geliştirme bölümünü soruşturmasını konu alacak. FX kanalı tarafından geliştirilen dizi 5 Mart’ta izleyiciyle buluşacak. Bilim kurgu sevenlerin kaçırmaması gereken bir iş gibi gözüküyor.

İzledikten sonra yazarın düşüncesi: İyi bir açılış yapmayı başaramayan Devs‘e ilerde ne olacağını merak ettiğim için devam ediyorum. Üçüncü bölüm ilk iki bölüme göre daha iyi olan dizi nereye gidecek izleyip göreceğim.

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / Devs – Alex Garland – Fragman – Yayın Tarihi / 2020 Dizi Önerileri

Castlevania (5 Mart)

3. Sezon – 10 Bölüm – Netflix

Türkiye’de yayınlanacağı platform: Netflix

Castlevania, Konami’nin aynı adlı oyun serisinden uyarlanan bir Netflix animasyon dizisi. Yetişkinlere özel olarak hazırlanan bu animasyon dizisi, Dracula Tepes’in insanlığa açtığı savaşı konu alıyor. İlk iki sezonuyla izleyicilerin beğenisini kazanan dizi üçüncü sezonuyla 5 Mart’ta dönüyor. Bu sezon Dracula’nın ölümün ardından çıkan kaosu izleyeceğiz gibi gözüküyor. Aksiyon, fantastik ve animasyon seviyorsanız hiç düşünmeden izlemeye başlamanızı öneririm.

İzledikten sonra yazarın düşüncesi: İlk iki sezonda ana hikayenin bitişinden sonra bu sezon daha çok bir yan hikaye gibi ilerlediği için ilk iki sezon kadar beğenmedim. Kalite olarak bir şey kaybetmese de ilgimi çekmeyen karakterleri izlemek beni üzdü ama bir noktadan sonra ilginçleşen hikayesi ve muhteşem 9. bölümüyle gönlümü almayı başardı.


2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / Castlevania 3. Sezon Fragmanı / 2020 Yabancı Dizi Önerileri

Élite (13 Mart)

3. Sezon – 8 Bölüm – Netflix

Türkiye’de yayınlanacağı platform: Netflix

Okulları yıkıldıktan sonra İspanya’daki seçkin zenginlerin çocuklarının okuduğu kolejde bir grup fakir çocuğa burs verilir. Bu çocuklar okula geldikten sonra yaşanan bir cinayetin arkasındaki sır perdesini izlediğimiz Elite, sıra dışı karakterleri ve farklı tarzıyla dikkat çekiyor. Üçüncü sezonuyla tekrar izleyiciyle buluşacak Elite’in 4. ve 5. sezon onaylarını aldığı, 4. ve 5. sezonda tamamen yeni bir oyuncu kadrosuyla devam edeceği söyleniyor.

İzledikten sonra yazarın düşüncesi: İlk sezonu izlediğimde beni çok açmayan Elite, ikinci ve üçüncü sezonuyla daha iyi bir noktaya geldi. En beğendiğim sezonuyla karşıma çıkan dizi bitsin istemedim. 4. ve 5. sezonda farklı bir oyuncu kadrosuyla devam edeceğine dair söylentileri doğrulayan bir şekilde veda eden karakterlerimiz ise beni derinden üzdü.

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / Elite 3. Sezon Fragmanı İzle / Yabancı Dizi Önerileri 2020

Westworld (15 Mart)

3. Sezon – 8 Bölüm – HBO

Türkiye’de yayınlanacağı platform: Digitürk / beIN CONNECT / Digitürk Play

Jonathan Nolan ve Lisa Joy‘un elinden çıkan Westworld, HBO‘nun büyük ses getiren işlerinden biri. Bilim-Kurgu temalı dizi, Westworld adındaki parkta insanları eğlendirmek için tasarlanmış Ev Sahibi adı verilen robotların başından geçenleri anlatıyor. En son parktan kaçan ev sahiplerini bu sezon dış dünyada izleyeceğiz. Üçüncü sezonunu büyük heyecanla beklediğim Westworld, aynı zamanda en sevdiğim dizi olma özelliğini taşıyor.

İzledikten sonra yazarın düşüncesi: 3. sezonun başında diziye ne kadar çok heyecanlanmış olsam da sezonun devamı büyük bir hayal kırıklığıydı. Gelecek temasını ne kadar muhteşem işleseler de senaryo açısından çok basit ve tembel bir sezondu.

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / Westworld 3. Sezon Yayın Tarihi / Yabancı Dizi Önerileri 2020

Little Fires Everywhere (18 Mart)

Mini Dizi – 8 Bölüm – Hulu

Türkiye’de yayınlandığı platform: Amazon Prime Video

Celeste Ng’nin 2017’de çıkan ve çok satan aynı adlı kitabından uyarlanan dizinin başrolünü en son Big Little Lies ve The Morning Show‘da rol alan Reese Witherspoon üstleniyor.

İzledikten sonra yazarın düşüncesi: Bu dizi hakkında pek bilgi vermediğimi fark etmişsinizdir. Bunun sebebi de hakkında cidden hiçbir şey bilmememdi. Dizi Amazon Prime Video’ya gelince seri bir şekilde izledim. İki annenin arasındaki çatışmayı konu alan ve annelik üzerine olan dizi, bu yıl izlediğim en iyi diziler arasında. 90’lı yıllarda geçen dizide dışarıdan mükemmelmiş gibi bir gözüken ailenin tamamen yabancı bir anne ile kızın gelişiyle dağılışını görüyoruz. Reese Witherspoon’ın oyunculuğuna hayran kaldığım yapımı drama sevenlere şiddetle öneriyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=d7gBZU4ksC4
2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / Little Fires Everywhere

Defending Jacob (24 Nisan)

Mini Dizi – 8 Bölüm – Apple TV+

Türkiye’de yayınlanacağı platform: Açılınca Apple TV+

Başrollerinde Chris Evans, Michelle Dockery ve IT filmiyle yükselen Jaeden Martell’in bulunduğu Defending Jacob; bir ailenin yaşantısının, oğullarının bir sınıf arkadaşını öldürmekle suçlanmasıyla bölünmesini konu alacak. William Landay’nin aynı adlı eserinden uyarlanan dizi 24 Nisan’da yayınlanacak. Chris Evans için şans vermeyi düşündüğüm dizinin fragmanı çok iyi duruyor. Drama sevenlerin kaçırmaması gereken bir iş gibi gözüküyor.

İzledikten sonra yazarın düşüncesi: Hiç sıkılmadan izlediğim, gizem havasını güzel bir şekilde koruyan, oyunculukların iyi olduğu bir yapım olmuş. Polisiye bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayabileceği dizi, bir ailenin zamanla parçalara ayrılmasını konu alıyor.

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / Chris Evans / Defending Jacob fragmanı izle / Defending Jacob Yayın Tarihi

Dark (27 Haziran)

3. Sezon – 8 Bölüm – Netflix

Türkiye’de yayınlanacağı platform: Netflix

Netflix’in en sevilen işlerinden biri olan Dark 3. ve final sezonuyla 27 Haziran’da dönüyor. Zaman yolculuğunu temeline alan dizi izleyicilerinin aklını allak bullak etmesiyle ünlenmişti. 3. sezonda paralel evrenlere girilmesiyle izleyicilerinin kafasını daha da allak bullak etmeye gelen diziyi iple çekiyorum.

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / Dark 3. Sezon Yayın Tarihi / Yabancı Dizi Önerileri 2020

Hanna (3 Temmuz)

2. Sezon – 8 Bölüm – Amazon Prime Video

Türkiye’de yayınlanacağı platform: Amazon Prime Video

Amazon Prime Video orijinal işlerinden biri olan Hanna, ormanda büyüyen sıra dışı bir genç kızın yolculuğunu konu alıyor. İkinci sezonun 3 Temmuz’da yayınlanacağı kısa bir tanıtımla duyuruldu.

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / Hanna 2. Sezon Ne Zaman Yayınlanacak

The Umbrella Academy (31 Temmuz)

2. Sezon – 10 Bölüm – Netflix

Türkiye’de yayınlanacağı platform: Netflix

Netflix’in aynı adlı çizgi romandan uyarladığı ve ilk sezonuyla büyük beğeni toplayan The Umbrella Academy ikinci sezonuyla dönüyor. Süper güçlere sahip bir aileyi konu alan dizinin ikinci sezonunu iple çekiyorum.

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / The Umbrella Academy 2. Sezon Yayın Tarihi / Yabancı Dizi Önerileri 2020

Lucifer (21 Ağustos)

5. Sezon – 8 Bölüm – Netflix

Türkiye’de yayınlanacağı platform: Netflix

Fox tarafında yayın hayatına başlayıp üçüncü sezonundan sonra iptal edilen, ardından Netflix tarafından kurtarılan ve beşinci sezonuyla bizlere veda edecek Lucifer; bu yıl yeni sezonuyla Netflix üzerinde yayınlanacak. Cehennemden sıkılan şeytan Lucifer‘ın Los Angeles’a eğlenmek için gitmesi ve burada tanıştığı Detektif Decker’a tutulmasıyla polis danışmanı olmasını izliyoruz. En son cehenneme geri dönmek zorunda kalan Lucifer‘ı bu sezon neler bekliyor hep beraber göreceğiz.

Lucifer 2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler
Lucifer 5. Sezon Ne Zaman Çıkacak / Yabancı Dizi Önerileri 2020

The Falcon and the Winter Soldier (Ağustos 2020)

1. Sezon – ? Bölüm – Disney+

Marvel Sinematik Evreninin ilk dizisi olacak The Falcon and the Winter Soldier, Steve’in geçmişe dönüp Peggy ile yaşamayı seçmesinin ardından olanları ve kalkanı Sam‘e devretmesini ele alacak. Baron Zemo ve Sharon Carter gibi karakterleri de barındıracak dizi bu sene beklediğim diziler arasında.

The Falcon and the Winter Soldier 1. Sezon Yayın Tarihi | Fragman / Yabancı Dizi Önerileri 2020

The Mandalorian (Ekim 2020)

2. Sezon – ? Bölüm – Disney+

Disney+’ın ilk işi olan The Mandalorian, ilk sezonuyla büyük ses getirdi. Star Wars hayranları tarafından bolca beğenilen dizi; Game of Thrones, The Crown ve Stranger Things dizilerine kıyasla ortalama 31.9 kat daha fazla talep gördü. Kelle avcısı bir Mandalorian‘ı merkezine alan dizi, Mando’nun avlaması gereken bir çocukla karşılaştıktan sonra başına gelenleri konu alıyor.

mando 106 8 b378484f 2 2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler
The Mandalorian 2. Sezon Yayın Tarihi / Yabancı Dizi Önerileri 2020

WandaVision (Aralık 2020)

1. Sezon – ? Bölüm – Disney+

Dinsey+‘ta yayınlanacak ikinci Marvel Sinematik Evreni dizisi olacak WandaVision, Wanda ve Vision’ın birlikte yaşadığı bir sitcom olacak. Marvel’ın yayınlandığı TV Spot’unda gördüğüm kadarıyla dizi 60’lar, 70’ler, 80’ler ve 90’lar gibi birçok farklı zaman diliminde geçecek.

WandaVision 1. Sezon Yayın Tarihi / Yabancı Dizi Önerileri 2020

The Boys (2020 Yazı)

2. Sezon – ? Bölüm – Amazon Prime Video

Türkiye’de yayınlanacağı platform: Amazon Prime Video

İlk sezonunu bir hayli beğendim The Boys, ikinci sezonuyla bu yaz dönüyor. Süper kahraman türüne farklı bir açıdan bakan dizi, Amazon Prime Video’nun en kısa sürede en çok izlenen dizisi olmuştu.

2020 Yılında İzlemeniz Gereken Diziler / The Boys 2. Sezon Yayın Tarihi / Yabancı Dizi Önerileri 2020

Eray

Kendi halinde bir insan evladı. @[email protected]

Düşüncelerini bizimle paylaş! ✍️

Başa dön tuşu