AnimeListeÖneri

2020 Yılında İzlenmesi Gereken Animeler

Bir anime sever olarak hazırladığım 2020 yılında izlenmesi gereken animeler yazım, ilginizi çekebilecek (açıklananlar arasından) işleri içeriyor. Rastgele bir şekilde sıraladığım ve zamanla güncellenecek olan anime listem umarım sizlere iyi vakit geçirecek animelerle tanıştırır.

2020 Yılında İzlenmesi Gereken Animeler

Shingeki no Kyojin Final Sezonu

Mangasıyla birlikte final verecek olan, dünya çapında epey bir ses getiren Eren’in macerası epik bir sona kavuşmak üzere. Final vereceği sezonda harika işler çıkaran stüdyosunu kaybeden serinin 2020 Kış sezonunda ekranlara geri dönmesi bekleniyor.

https://youtu.be/WZc1xdPHRig
Shingeki no Kyojin Final Sezonu / 2020 Yılında İzlenmesi Gereken Animeler

İsekai Quartet 2. Sezon

Isekai animelerinden (Konosuba, Overlord, Re:Zero, Youjo Senki) sevdiğimiz karakterlerin Chibi versiyonlarının bir araya geldiği, komedi dozunun epey bir yüksek olduğu bu animeyi kaçırmamalısınız.

İsekai Quartet 2. Sezon / 2020 Yılında İzlenmesi Gereken Animeler

Dorohedoro

Hole adı verilen sefil bir dünya ve sihir kullanıcılarının yaşadığı cennet arasında gidip gelen hikayesi, gore ve steampunk elementleriyle bu yılın ilgi çekici işleri arasında yer alan Dorohedoro kesinlikle göz atılması gerekenler arasında.

Dorohedoro / 2020 Yılında İzlenmesi Gereken Animeler

Goblin Slayer: Goblin’s Crown

Çocukken yaşadığı köyün Goblinler tarafından basılması sonucu ailesini kaybeden bir gencin Goblin avcılığı yapmasını anlatan TV animesinin kaldığı yerden hikayeyi devam ettirecek olan Goblin’s Crown beyaz perdenin avantajlarından yararlanarak hikayeyi daha sert bir şekilde yansıtacağa benziyor. Dark Fantasy ve gore elementler sevenlerin kaçırmaması gereken animelerden olan Goblin Slayer’ı bu sene kesinlikle izlemenizi öneriyorum.

https://youtu.be/SYjnCoI03wA
Goblin Slayer: Goblin’s Crown / 2020 Yılında İzlenmesi Gereken Animeler

Made in Abyss: Dawn of the Deep Soul

Dark Fantasy’den bahsetmişken 2017 yılının en sürpriz isimlerinden olan Made in Abyss’den bahsetmemek olmaz. Chibi ve Studio Ghibli tarzındaki çizimleriyle içinizi ısıtacak bir öykü bekliyorsanız yanlış yerdesiniz. Karanlık ve korku dolu bir dünyaya adım atmaya hazır olun. Yetimhanede büyüyen Riko’nun annesini aramak için Cyborg arkadaşı Regu ile çıktığı bu amansız yolculuktan çok zevk alacaksınız.

Made in Abyss: Dawn of the Deep Soul / 2020 Yılında İzlenmesi Gereken Animeler

Fate/stay night: Heaven’s Feel – III. Spring Song

2006 yılında başlayan Fate/stay Night macerasının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Uyarlandığı Görsel Romanın son hikaye yolu olan Heaven’s Feel film serisi bu yıl içerisinde harika bir görsellik vaat ederek son bulmak üzere. Kutsal Kase için savaşan büyücülerin, Sakura’nın karanlık sırrının ortaya çıkması sonucu zorlu mücadelelerini konu alacak olan final filmi kaçırmamanızı tavsiye ediyorum.

Fate/stay night: Heaven’s Feel – III. Spring Song / 2020 Yılında İzlenmesi Gereken Animeler

Re:Zero 2. Sezon

Marketten evine doğru giderken kendini aniden başka bir dünyada bulan Subaru’nun esrarengiz hikayesi devam ediyor. Kraliyet yarışı için elinden geleni yapan Emilia ve 2016 yılının Best Girl’ü Rem’in kendi hikayelerinin devam edecek olması bile heyecan verici. Yayınlandığı dönem çok ses getiren fantezi serisi yeni sezonu ve ilk sezonun yönetmen kurgusuyla birlikte bu sene bizi yeniden harika bir maceraya çıkaracak.

https://youtu.be/3tNE1jjOIaE
Re:Zero 2. Sezon

Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. 3. Sezon

RomCom Harem animelerinden nefret eden biri olarak söylüyorum ki hayatımda izlediğim en iyi RomCom Harem işi bu anime. Gerçekçi ve ayakları yerlere basan karakterleri ve aşırıya kaçmayan komedisiyle yıllarca kendine bağlayan bu seri, bu yıl akıldaki bütün soru işaretlerini temizlemek için geri dönüyor.

Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. 3. Sezon

Kaguya Sama Love is War 2. Sezon

Birbirini sevdiğini itiraf edemeyen iki liselinin acayip komik aşk savaşlarına tanık olun. Akıcı hikayesi ve acayip karakterleriyle nasıl geçtiğini anlamadığım ilk sezonun ardından bu yıl dört gözle beklediğim seriler arasında olan Kaguya- sama’ı izlemediyseniz hemen izlemenizi öneriyorum.

https://youtu.be/vpvLosQnGIA
Kaguya Sama Love is War 2. Sezon / 2020 Yılında İzlenmesi Gereken Animeler

Evangelion 3.0+1.0

1995 yılında Mecha türünü kökten değiştiren, dünyanın en bilinen animesi diyebileceğim Evangelion artık sona ulaşıyor. 26 bölümlük animesinin ardından 4 tane retcon filmi olan efsane seri son bulurken, yeniden adından oldukça söz ettirecek gibi.

https://youtu.be/xbgJkDDwxr4
Evangelion 3.0+1.0

Violet Evergarden Filmi

Tek amacı hizmet etmek ve düşmanı yok etmek olan gencecik kızımız Violet’in büyük savaş sonrası sakat bir halde insanların duygularını mektuba dökme macerası acı dolu bir şekilde devam ediyor. Kyoto Animation’ın geçirdiği büyük yangından sonra ertelenen devam filmi seyircilerin final hakkındaki beklentilerini karşılayacak gibi duruyor.

Violet Evergarden Filmi

Ghost in the Shell: SAC_2045

1995 yılında gelen ilk sinema filmiyle şu an bile çıkmakta olan bütün bilim kurgu eserlerini derinden etkileyen, Matrix’in yazılmasına ve bir çok sahnesine ilham kaynağı olan efsane üstü seri 2 sinema filmi 5 DVD filmi ve 52 bölümlük inanılmaz TV animesinden sonra geri dönüyor. 3. Dünya Savaşı sonrası bir dünyada insan felsefesi, varoluşçuluk ve yozlaşmış politika gibi çoklu konulara değinen muazzam Cyberpunk GitS’i izlemenizi kesinlikle öneriyorum. Kendisinin alışıla gelmiş harika çizimlerini SAC_45 ile 3D bilgisayar çizimlerine bırakmasıyla ne kadar tepki toplasa da hikayenin kalitesinin bozulmayacağına inanıyorum.

Ghost in the Shell: SAC_2045

Düşüncelerini bizimle paylaş! ✍️

Başa dön tuşu