ListeÖneri

2020 Yılında İzlemeniz Gereken 10 Animasyon Film

Şu an okumakta olduğunuz bu yazı başlangıçta bambaşka bir haldeydi. Her şeyin sıradan olduğu bir yıl için kaleme alınmış sıradan bir listeydi. Fakat gelecek aylarda öğrenecektik ki 2020’nin sıradan olmaya hiç niyeti yoktu.

Beklenmedik bir şekilde hayatımıza giren Covid-19’un planlarımızı ve bu yıl vizyona girmesi planlanan pek çok animasyon filmi gelecek yıla ertelenmeye zorlamasıyla birlikte iş başa düştü. Çünkü biz 2020’yi hala kurtarabilirdik. Hala bu yıl izlenilebilecek 10 güzel animasyon film bulabilirdik.

Ve bulduk! Okuyacağınız bu listedeki filmlerin çoğu Netflix filmi olabilir, bazılarının vizyona girdiğinden haberiniz bile olmamıştır. Sinemada vizyona girmeyecek miydi şu film? diye sorgulayabilirsiniz de.

2020 yılının ilk çeyreğinin tamamlanmaya yaklaşmasıyla yılın önemli animasyon filmleri de vizyona girmeye adım adım yaklaşıyor. Bu yazımızda sizler için 2020 yılında izlemeniz gereken 10 animasyon filmi derledik.

Filmleri vizyon tarihleri dağıtımcılara bağlı olarak değişiklik gösterebilir, takvime filmler eklenip çıkarılabilir. Değişimler doğrultusunda sık sık güncellemesi hedeflense de lütfen yazının son güncellenme tarihini okurken kontrol etmeyi unutmayın.
onward pixar

Onward (Hadi Gidelim)

Vizyon Tarihi: 3 Nisan 2020

Seslendirmen Kadrosu: Chris Pratt, Tom Holland, Octavia Spencer

Konu: Sihirli bir dünyada yaşayan iki elf kardeş (Chris Pratt ve Tom Holland) babalarınını küçük yaşta kaybetmişlerdir. Küçük kardeşin 16. yaş gününde babalarını büyülerini 24 saatliğine geri getirebileceklerini öğrenirler. Fakat büyüde bir terslik olur ve babalarının sadece alt bedenini geri döndürürler. Kardeşler babalarını son bir kez görmek için 24 saat içinde babalarının vücudunun kalan kısmını da geri döndürmek ve onu son bir kez görmek üzere bir maceraya atılırlar.

Filmin fragmanını izlemek için tıklayın.

TheWilloughbys Vertical Main RGB EN US 1 1 2020 Yılında İzlemeniz Gereken 10 Animasyon Film

Willoughby Ailesi, şu anda prodüksiyon aşamasında olan, Vancouver’dan BRON Animation ortaklığıyla hayata geçirilen, yazar/yönetmen Kris Pearn (Köfte Yağmuru 2) imzalı, üst düzey bilgisayar destekli, uzun metrajlı bir animasyon filmi. Willoughby kardeşler bencil ebeveynleri tarafından terk edilince, bu dört kardeşin yeni ve modern bir aile kurmak için modası geçmiş değerlerini günümüz dünyasına uyarlamayı öğrenmesi gerekir. Film, Newbery Ödüllü yazar Lois Lowry’nin kitabından uyarlandı. Ricky Gervais, Maya Rudolph, Will Forte, Martin Short, Alessia Cara ve Jane Krakowski başrolde.

MUGE Vertical Main RGB PRE 1 2020 Yılında İzlemeniz Gereken 10 Animasyon Film

Kısa Özet:

Lakabı “sonsuz gizeme sahip” anlamına gelen “Muge” olan Miyo Sasaki, neşeli bir kişiliğe sahiptir ve hem okulda hem evde son derece enerjiktir. Ayrıca sınıf arkadaşı Kento Hinode’ye gizliden gizliye âşıktır. Miyo, sürekli Kento’nun ilgisini çekmeye çalışır, ama Kento onu hiç umursamaz. Ona yaklaşmanın tek yolunun kediye dönüşmek olduğunu fark eder, ancak bir gün kendisi ve kedi arasındaki sınır muğlaklaşır ve insan olarak sürdürdüğü yaşamından vazgeçmek zorunda kalır.

Başrol Oyuncuları:

Mirai Shida (Ghibli’nin “Aşırıcılar” filminde başrol oyuncusu, Ghibli’nin “Rüzgar Yükseliyor” filminde oyuncu)

Natsuki Hanae (“Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba” ve “Tokyo Ghoul” adlı filmlerde başrol oyuncusu)

Koichi Yamadera (“Ghost in the shell: SAC_2045” adlı filmde başrol oyuncusu)

Yönetmen: Junichi Satoh (“Sailor Moon”), 

OverTheMoon Payoff Vertical Main RGB PRE 1 2020 Yılında İzlemeniz Gereken 10 Animasyon Film

Annesinden Ay Tanrıçasının masallarını dinleyerek büyüyen Fei Fei, büyüdüğünde de bu masallara olan inancını kaybetmiyor. Babasına Ay Tanrıçasının gerçek olduğunu kanıtlamak için bir roket yapıyor ve uzun soluklu bir maceraya atılıyor.




scoob, warner bros

Scoob!

Vizyon Tarihi: 18 Eylül 2020

Seslendirmen Kadrosu: Frank Welker, Zac Efron, Will Forte, Gina Rodriguez, Amanda Seyfried

Konu: Sevilen çizgi dizi Scooby-Doo’nun orijin hikayesi olan animasyon film, Shaggy ve Scooby’nin nasıl tanıştığını, gizem avcılarının nasıl biraraya geldiğini ve Mystery İncorporated’ın nasıl kurulduğunu anlatıyor.

Filmin fragmanını izlemek için tıklayın.




The One and Only Ivan, walt disney

The One and Only Ivan

Seslendirmen Kadrosu: Angelina Jolie, Bryan Cranston, Brooklynn Prince

Konu: Katherine Applegate’in 2011 yılında yayınlanan The One and Only Ivan kitabından uyarlanan film, Ivan isimli gümüş sırtlı bir gorillaya Stella isimli bir fil ve sokak köpeği Bob ile birlikte alışveriş merkezindeki bir kafeste yaşayan goril, alışveriş merkezinden önceki hayatı hatırlamaz fakat Ruby adında bebek bir fil hayatına girdiğinde onunla ilgilenmeye başlar. Ivan, bebek fille birlikte önceki hayatını yeniden keşfeder ve onu istismarcı sahibinden uzaklaştırmak için planlar hazırlamaya başlar.



trolls, bluesky animation

Trolls World Tour (Troller Dünya Turu)

Vizyon Tarihi: 2 Ekim 2020

Seslendirmen Kadrosu: Anna Kendrick, Jamie Dornan, Justin Timberlake, Rachel Bloom

Konu: Poppy ve Branch, kendilerinin dışında dünya üzerindeki beşayrı troll kabilesi daha olduğunu öğrenirler. Her bir kabile farklı bir müzik türünü temsil etmektedir. Hard-rock kabilesinden olan Queen Barb ve babası King Trash diğer tüm müzik türlerini yok ederek tüm dünyaya rock müziğin hakim olmasını sağlamak istemektedir. Dünyanın müzikle ilgiyi kaderi Poppy, Branch ve arkadaşlarını elindedir.

Fragmanı izlemek için tıklayın.

songebob, paramount animation

The SpongeBob Movie: Sponge On The Run (SüngerBob KarePantolon: Firarda)

Yayın Tarihi: 5 Kasım 2020

Yayın Platformu: Netflix

Seslendirmen Kadrosu: Tom Kenny, Mr. Lawrence, Sheldon James, Awkwafina, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Keanu Reeves

Konu: SüngerBob’un evcil hayvanı Gary, Poseidon tarafından kaçırılır ve Antantik City’nin kayıp şehrine götürülür. Süngerbob, Yıldız Patrick ve arkadaşları Gary’yi kurtarmak için macera dolu bir yolculuğa çıkarlar.

Filmin fragmanını izlemek için tıklayın.


2020 yılında izlemeniz gereken 10 animasyon filmi listelediğimiz yazımızda yer alan filmlerden siz hangilerini izlemeyi planlıyorsunuz? Başka film önerileriniz var mı? Yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

Hazırladığımız diğer listelere göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Düşüncelerini bizimle paylaş! ✍️

Başa dön tuşu